Hoe Maak Je Een Wervingsvideo? 7 Stappen + Uitleg

In deze blogpost bespreken we hoe je een effectieve wervingsvideo kunt maken. Een wervingsvideo is een video die bedrijven gebruiken om toekomstige werknemers aan te trekken en te informeren over de cultuur, werkomgeving en vacatures binnen het bedrijf.

In de post zullen we ingaan op wat er in een wervingsvideo hoort te zitten, en geven we een stapsgewijze uitleg voor het maken van jouw eigen wervingsvideo. Van het bedenken van de inhoud tot het filmen en bewerken van de video, we geven je alles wat je moet weten om een professionele wervingsvideo te creëren.

Wat is een wervingsvideo?

Een wervingsvideo is een video die bedrijven gebruiken om toekomstige werknemers aan te trekken en te informeren over de cultuur, werkomgeving en vacatures binnen het bedrijf. Deze video's worden vaak gedeeld op social media, carrièresites en op de eigen website van het bedrijf.

Een wervingsvideo kan worden gebruikt om een realistisch beeld te geven van het bedrijf, zoals de missie en visie, de werkomgeving, het team en de vacatures. Dit helpt kandidaten om een weloverwogen beslissing te maken of ze bij het bedrijf willen solliciteren.

Een wervingsvideo is ook een efficiënte manier om veel informatie over het bedrijf te delen, wat tijd en geld bespaart voor zowel het bedrijf als de kandidaat. Door de video te optimaliseren voor zoekmachine (SEO) kan een breder publiek worden bereikt.

Wat hoort er in een wervingsvideo?

 1. Cultuur: Een van de belangrijkste dingen die in een wervingsvideo hoort te zijn, is een beeld van de cultuur van het bedrijf. Dit kan worden gedaan door het team van het bedrijf te laten praten over hun ervaringen en hoe ze zich verbonden voelen met de cultuur van het bedrijf. Ook beelden van teambuilding activiteiten, bedrijfsevenementen en de werkomgeving kunnen helpen om een beeld te geven van de cultuur van het bedrijf.
 2. Groei van het bedrijf: Een wervingsvideo kan ook worden gebruikt om te laten zien hoe het bedrijf groeit en zich ontwikkelt. Dit kan worden gedaan door cijfers te laten zien, zoals omzetgroei en winst, of door succesverhalen van medewerkers te delen die zich hebben ontwikkeld binnen het bedrijf.
 3. Authenticiteit: Een wervingsvideo moet een echt beeld geven van het bedrijf en de mensen die er werken. Dit kan worden gedaan door echte medewerkers in de video te laten praten over hun ervaringen en gevoelens over het bedrijf. Dit kan helpen om een echt beeld te geven van het bedrijf en de cultuur.
 4. Muziekkeuze: De juiste muziekkeuze kan een grote impact hebben op de sfeer van de video. De muziek moet aansluiten bij de boodschap van de video en bij het beeld van het bedrijf. Dit kan helpen om een gewenste emotie op te wekken bij de kijker.
 5. Sterke call to action: Een wervingsvideo moet een duidelijke call to action hebben aan het einde, zoals een link naar de carrièrepagina of een knop om direct te solliciteren. Dit helpt kandidaten om snel en gemakkelijk actie te ondernemen na het bekijken van de video.

7 Stappen Voor Het Maken Van Een Wervingsvideo

 1. Bepaal je doelgroep: Voordat je begint met het maken van een wervingsvideo, is het belangrijk om je doelgroep te bepalen. Dit helpt bij het bepalen van de inhoud en de stijl van de video. Bijvoorbeeld, als je een technische functie wilt invullen, dan wil je een andere doelgroep aanspreken dan als je een administratieve functie wilt invullen.
 2. Bepaal de CTA (Call to Action): Bedenk welke actie je wilt dat de kijker van de video onderneemt na het bekijken ervan. Dit kan een sollicitatie zijn, het aanmelden voor een evenement of het volgen van een social media account.
 3. Hoe ga je jouw werknemers in beeld zetten: Bepaal hoe je jouw werknemers in beeld wilt zetten en welke boodschap je wilt overbrengen over hen. Dit kan worden gedaan door interviews met medewerkers te filmen of door beelden te laten zien van hen tijdens hun werk.
 4. Hoe laat je een dag zien: Bepaal hoe je een dag in het leven van een medewerker in beeld wilt brengen. Dit kan worden gedaan door een dag te volgen van een medewerker of door beelden te laten zien van verschillende medewerkers tijdens hun werk.
 5. Hoe breng je jullie missie over: Bepaal hoe je jullie missie wilt overbrengen in de video. Dit kan worden gedaan door een vertegenwoordiger van het bedrijf te laten praten over de missie of door beelden te laten zien van hoe het bedrijf de missie in de praktijk brengt.
 6. Hoe benoem je precies waar jullie naar op zoek zijn: Bepaal welke specifieke eigenschappen en ervaringen jullie zoeken in een kandidaat en hoe je dit in de video wilt overbrengen. Dit kan worden gedaan door het opnemen van vacature informatie of door medewerkers te laten praten over de eigenschappen die zij waarderen in een collega.
 7. Produceer en publiceer: Produceer de video en publiceer deze op de juiste kanalen zoals de eigen website, social media of carrière sites. Zorg ervoor dat de video SEO geoptimaliseerd is zodat de video gemakkelijk kan worden gevonden door zoekmachines.

FAQ

Hoe lang duurt een wervingsvideo?

Het antwoord op hoe lang een wervingsvideo moet zijn, hangt af van verschillende factoren, waaronder de doelgroep en het doel van de video.

Als de doelgroep jonger is, kan een kortere en snellere video effectiever zijn omdat deze groep vaak een kortere aandachtsspanne heeft en sneller afgeleid kan worden. Een korte video kan de belangrijkste informatie snel overbrengen en de aandacht van de kijker vasthouden.

Als de doelgroep echter ouder is, kan een langere en rustigere video effectiever zijn omdat deze groep vaak een langere aandachtsspanne heeft en meer geduld heeft om informatie in zich op te nemen. Een langere video kan meer informatie overbrengen en een dieper beeld geven van het bedrijf en de werkomgeving.

Een wervingsvideo kan variëren van 1 tot 3 minuten, afhankelijk van de doelgroep en het doel. Het is belangrijk om de video zo kort en bondig mogelijk te houden, maar ook zorgen dat alle belangrijke informatie wordt overgebracht.

Conclusie

In deze blogpost is besproken hoe een wervingsvideo kan worden gemaakt. Een wervingsvideo is een video die bedrijven gebruiken om toekomstige werknemers aan te trekken en te informeren over de cultuur, werkomgeving en vacatures binnen het bedrijf.

De stappen die zijn besproken om een wervingsvideo te maken zijn: bepalen van de doelgroep, bepalen van de CTA, hoe de werknemers in beeld te zetten, hoe een dag in beeld te brengen, hoe de missie van het bedrijf over te brengen, benoemen van de specifieke eigenschappen en ervaringen die gezocht worden en produceren en publiceren.

Het is belangrijk om te onthouden dat de lengte van een wervingsvideo afhangt van de doelgroep en het doel en dat een video zo kort en bondig mogelijk moet zijn, maar wel alle belangrijke informatie moet bevatten.

Zoek jij naar een videoproductie bedrijf voor een wervingsvideo? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Koendert Vastgoed Media is gespecialiseerd in het maken van wervingsvideo’s, voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen!