Projectfotografie Tarieven in 2023

Als projectontwikkelaar heb je natuurlijk fantastische foto’s nodig voor jouw social media, website en marketing. In principe kan iedereen een foto maken van een nieuw gebouw, dus wat is precies de meerwaarde van een professionele fotograaf? En wat kost een projectfotograaf eigenlijk? Ontdek in dit artikel wat jij kan verwachten voor projectfotografie tarieven in 2023.

[elementor-template id="2062"]

Een Professionele Projectfotograaf Kent Zijn Vak

Een fotograaf die gespecialiseerd is in het maken van projectfoto’s is een absolute aanwinst voor jou projectontwikkelaar, aannemer of architect. Een projectfotograaf kan jou helpen het verhaal van het project te vertellen in een stilstaand shot. Van het totaal plaatje van het object fotograferen, tot details op de fotograferen die minder snel opvallen maar die het project écht af maken, een professionele projectfotograaf helpt jou om een geweldige presentatie neer te zetten.

Een projectfotograaf met ervaring onder zijn of haar riem zal begrijpen hoe belangrijk hoogwaardige fotografie is voor het succesvol marketen van het object en voor jouw bedrijf.

projectfotografie tarieven

De Vraag Voor Professionele Projectfotografie Stijgt

Gelukkig zijn de projectfotografie tarieven in 2023 niet drastisch veranderd. Terwijl de vraag blijft toenemen, blijven veel fotografen werken met een halve dag of dag tarief. Content wordt steeds belangrijker; of het nu gaat om blog artikelen, social media promotie, of marketing, project ontwikkelaars hebben meer content nodig om bij te blijven met hun competitie.

De vraag naar professionele projectfotografie is de afgelopen jaren hard gestegen, en zal de komende jaren waarschijnlijk alleen nog maar doorstijgen.

3 Dingen Die De Prijs Bepalen

Maar wat voor soort projectfotografie tarieven fotografen ook hanteren, er zijn drie dingen die de prijs van jouw project zullen beïnvloeden: #1 type fotografie (+ andere services), #2 aantal foto’s, #3 welk personeel en materiaal er nodig is om de beelden te realiseren.

Projectfotografie Budget

Of je nu op zoek bent naar projectfotografie of een andere fotografie dienst, de hoeveelheid foto’s, wat er nodig is om deze te maken, en welke andere diensten je nodig hebt, zullen uiteindelijk van invloed zijn op hoeveel je betaalt.

Bij het budgetteren van jouw project is het belangrijk om na te denken over jouw antwoorden op de volgende vragen:

1. Wat wil je met de foto bereiken?

Wil je de foto’s gebruiken in een marketing campagne waar je het project vanuit alle hoeken laat zien, of wil je een foto hebben die als muurfoto als kantoorinrichting functioneert? Een marketing campagne fotoshoot heeft andere camera’s, belichting en fotokunst nodig als een drone foto. (Een professionele fotograaf gebruikt jouw antwoord van deze vraag om een product te creëren dat het beste aansluit bij de doelstellingen van jouw bedrijf.)

2. Aantal Foto’s

Het aantal foto’s is een belangrijke factor in de uiteindelijke prijs. Verschillende projectfotografen geven verschillende prijsopties; sommigen stellen pakketten samen, anderen een prijs per foto, weer anderen hanteren dag (-deel) tarieven

De regel is eigenlijk heel simpel; hoe meer foto’s je wilt, hoe hoger de kosten. De tijd voor het opnemen, vergelijken en bewerken duurt namelijk langer. Voor de tarieven kun je meer lezen op onze blogpost; projectfotografie tarieven.

3. Welk Personeel En Materiaal Is Er Nodig?

Wil je naast de projectfoto’s ook de omgeving vanuit de lucht laten zien? Dan heb je een fotograaf nodig die in bezit is van een drone licentie. Of wil je acteurs/modellen in de shots hebben? Dan komen weer extra skillsets, zoals belichting en make-up artiesten bij de shoot kijken.

Deze drie vragen zijn een goed begin voor een fotograaf om te beginnen met het plannen van jouw nieuwe projectpromotie en de uiteindelijke projectfotografie tarieven.

Projectfotografie Tarieven

Projectfotografie tarieven kunnen enigszins variëren, afhankelijk van de behoeften van jouw project, maar we hebben een lijst gemaakt die je kan raadplegen bij het opstellen van je volgende project fotoshoot. In deze lijst hebben we de tarieven (excl. btw) voor fotografen, betrekkend op de preproductie, productie- en postproductieproces.

Projectfotografie Tarieven Overzicht:

Fotograaf: €30/uur tot €250/uur

Drone piloot: €65/uur tot €300/uur

Foto-editor: €45/uur tot €150/uur

Acteurs: €50/uur tot €500/uur

‘Diverse vergoedingen’: €100 tot €1000en

Afhankelijk van de grootte van het project, de kwaliteit van de diensten en de ervaring van de fotografen, lopen bovenstaande prijzen nog verder uiteen. Voor meer informatie of vragen kun je ons altijd bellen over de projectfotografie tarieven.

[elementor-template id="2062"]

Een Professionele Projectfotograaf Inhuren

Of je nu op zoek bent naar een fotograaf die alleen foto’s maakt van het bouwproject, of een fotograaf die jou het hele pakket compleet inclusief drone beelden aanbiedt, wij helpen jou graag bij het creëren van prachtig beeldmateriaal dat jij met trots gaat delen.

Bij Koendert Vastgoed Fotografie werken we bij elke stap samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat ze 100% tevreden zijn met hun eindproduct. Als je klaar bent om te beginnen of meer informatie nodig hebt over de prijzen van woning fotografie, bel ons dan - we horen graag van je!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *