7 Tips Voor Een Goede Wervingsvideo

In een competitieve arbeidsmarkt kan het lastig zijn om de juiste kandidaten aan te trekken. Een wervingsvideo kan hierbij een grote hulp zijn. In deze blog delen we 7 tips voor het maken van een effectieve wervingsvideo die zorgt dat jouw bedrijf opvalt bij de juiste doelgroep. Van het tonen van de bedrijfscultuur en lifestyle tot het laten zien van bedrijfsgroei en medewerkers, we geven je alles wat je moet weten om een authentieke en overtuigende video te maken. Dus in plaats van te vertellen waarom jouw bedrijf de beste keuze is, laten we het zien.

Hier zijn onze 7 tips voor het maken van een goede wervingsvideo:

1. Don’t Tell, Show

"Don't tell, show" is een bekende uitdrukking in de marketingwereld. Het betekent dat in plaats van te vertellen hoe geweldig iets is, je het beter kunt laten zien. Dit geldt ook voor wervingsvideo's. In plaats van te zeggen dat jouw bedrijf een geweldige werkomgeving heeft, kun je het laten zien door beelden te gebruiken van medewerkers die tevreden en betrokken zijn bij hun werk.

Deze aanpak is effectief omdat mensen visuele prikkels beter onthouden dan tekst. Bovendien geeft het een gevoel van authenticiteit en transparantie, wat vertrouwen wekt bij kandidaten. Dus in plaats van te proberen te overtuigen met woorden, laat zien waarom jouw bedrijf de beste keuze is voor een potentiële werknemer.

2. Gebruik Authenticiteit

Authenticiteit is een sleutelwoord wanneer het gaat om het maken van een effectieve wervingsvideo. Kandidaten willen niet alleen weten wat een bedrijf te bieden heeft, maar ook hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat. Door een authentieke video te maken, toon je de werkelijke bedrijfscultuur en geef je een eerlijk beeld van hoe het is om voor jouw bedrijf te werken.

Een authentieke video kan worden gemaakt door te laten zien hoe medewerkers echt zijn en hoe zij hun werk doen, in plaats van geposeerde beelden. Het is ook belangrijk om een realistisch beeld te geven van de werkomgeving, zonder te overdrijven of te verhullen van de uitdagingen die er zijn. Door authenticiteit te gebruiken, krijgen kandidaten een echt beeld van wat ze kunnen verwachten als ze voor jouw bedrijf gaan werken en dit kan hen helpen om een weloverwogen beslissing te maken.

3. Laat De Cultuur Zien

Een van de belangrijkste aspecten van een wervingsvideo is het laten zien van de bedrijfscultuur. Bedrijfscultuur is namelijk een belangrijk aspect voor veel kandidaten bij hun keuze voor een werkgever. Het laat zien hoe het bedrijf waarde hecht aan teamwork, innovatie en persoonlijke groei.

Door beelden te gebruiken van medewerkers die samenwerken en plezier hebben in hun werk, kan een positief beeld gegeven worden van de bedrijfscultuur. Het is ook belangrijk om te laten zien hoe de bedrijfscultuur de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers beïnvloedt, bijvoorbeeld door te laten zien hoe medewerkers hun werk doen en hoe zij hun tijd buiten kantoor doorbrengen. Dit geeft kandidaten een gevoel voor de sfeer en hoe het is om deel uit te maken van jouw bedrijf.

4. Laat de Lifestyle Zien (Day in the life)

Een "day in the life" scène laat kandidaten zien hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet binnen jouw bedrijf. Dit kan een grote impact hebben op hun keuze om voor jouw bedrijf te werken omdat ze zo een beter beeld krijgen van hoe de dagelijkse werkzaamheden eruit zien en of deze bij hun eigen wensen en verwachtingen aansluiten.

Het is belangrijk om een realistisch beeld te geven van een werkdag, zonder te overdrijven of te verhullen van de uitdagingen die er zijn. Dit geeft kandidaten een gevoel voor de sfeer en hoe het is om deel uit te maken van jouw bedrijf. Het is ook belangrijk om te laten zien hoe medewerkers hun werk doen en hoe zij hun tijd buiten kantoor doorbrengen. Dit geeft een compleet beeld van de lifestyle die jouw bedrijf biedt.

5. Bepaal De Doelgroep

Het bepalen van de doelgroep is een belangrijke stap bij het maken van een wervingsvideo. Door te weten wie de video gericht is aan, kun je de boodschap aanpassen zodat deze aansluit bij de interesses en verwachtingen van de doelgroep. Bovendien kun je zo gerichter adverteren en de video op de juiste plaatsen delen.

Er zijn verschillende manieren om de doelgroep te bepalen, zoals door te kijken naar demografische gegevens, zoals leeftijd en opleidingsniveau, of door te kijken naar interesses en werkervaring. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de specifieke functie waarvoor je aan het werven bent en de vaardigheden die de kandidaten hiervoor nodig hebben. Door de doelgroep te bepalen, kun je ervoor zorgen dat de video aansluit bij de wensen en verwachtingen van de juiste kandidaten.

6. Pronk Met Medewerkers

Medewerkers zijn vaak het gezicht van een bedrijf en het is daarom belangrijk om hen te laten pronken in een wervingsvideo. Dit kan door middel van interviews, waarin medewerkers vertellen over hun ervaringen binnen het bedrijf en waarom ze graag voor het bedrijf werken. Dit geeft kandidaten een beeld van hoe het is om voor het bedrijf te werken en kan hun keuze beïnvloeden.

Het is ook belangrijk om te laten zien hoe medewerkers zich ontplooien binnen het bedrijf, bijvoorbeeld door te laten zien hoe ze hun vaardigheden verbeteren of hoe ze zich ontwikkelen tot leiders. Dit laat zien dat het bedrijf investeert in de groei en ontwikkeling van haar medewerkers en kan een aantrekkelijke factor zijn voor kandidaten. Pronken met medewerkers kan een positief beeld geven van de bedrijfscultuur en kan helpen om de juiste kandidaten aan te trekken.

7. Laat Je Bedrijfsgroei Zien

Bedrijfsgroei is een belangrijk aspect voor veel kandidaten, omdat het aangeeft dat het bedrijf stabiel is en dat er veel kansen zijn voor de toekomst. Door de bedrijfsgroei te laten zien in een wervingsvideo, kun je kandidaten aantrekken die geïnteresseerd zijn in een baan bij een groeiend bedrijf.

Er zijn verschillende manieren om de groei van een bedrijf te tonen, zoals door te laten zien hoe het bedrijf zich ontwikkelt door de jaren heen, hoeveel medewerkers er zijn aangenomen, of door te laten zien hoeveel klanten er zijn gewonnen. Het is ook belangrijk om te laten zien hoe het bedrijf groeit in de toekomst, bijvoorbeeld door te laten zien welke plannen er zijn voor nieuwe producten of diensten. Door de bedrijfsgroei te tonen, kun je kandidaten geruststellen dat er veel kansen zijn voor de toekomst en dat het bedrijf een stabiele keuze is voor een baan.

Conclusie

In deze blog hebben we 7 tips besproken voor het maken van een effectieve wervingsvideo: "Don't tell, show", gebruik van authenticiteit, laten zien van de bedrijfscultuur, laten zien van de lifestyle, bepalen van de doelgroep, pronken met medewerkers en laten zien van de bedrijfsgroei.

Door deze tips toe te passen, kun je een overtuigende en authentieke video maken die aansluit bij de wensen en verwachtingen van de juiste kandidaten en hen aantrekt voor een baan bij jouw bedrijf. Door een effectieve wervingsvideo te maken zal je het proces van het aantrekken van de juiste kandidaten veel efficiënter maken.

Heb je hulp nodig bij het maken van een wervingsvideo? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bij Koendert Vastgoed Media zijn wij gespecialiseerd in het maken van wervingsvideo’s die bedrijven door heel Nederland gebruiken om top talent te werven.