Waarom Een Wervingsvideo? Statistieken + Hoe Te Gebruiken

De arbeidsmarkt is steeds competitiever en het wordt steeds moeilijker om de juiste kandidaten te vinden voor jouw vacatures. Een wervingsvideo kan hierbij een grote rol spelen. In deze blog bespreken we waarom een wervingsvideo zo belangrijk is voor jouw bedrijf.

We delen interessante statistieken die aantonen hoe effectief een wervingsvideo kan zijn, bespreken hoe je meer ogen op de vacature krijgt en geven tips hoe jij een vacaturevideo het beste kan gebruiken.

Lees verder om te ontdekken hoe een wervingsvideo jouw bedrijf kan helpen bij het vinden van de perfecte kandidaat.

Interessante Statistieken

Bronnen: Cisco & WordStream

Meer ogen op de vacature

Een wervingsvideo kan een krachtig hulpmiddel zijn om meer ogen op de vacature te krijgen. Video's zijn visueel aantrekkelijk en kunnen de aandacht van de kijker vasthouden, waardoor de kans groter is dat de vacature wordt gedeeld met anderen. Ook kan een wervingsvideo zorgen voor een hoger engagement met de vacature, aangezien kijkers zich meer betrokken voelen bij de inhoud van de video. Bovendien kan een wervingsvideo helpen om de juiste kandidaat aan te trekken, aangezien deze een goede indruk geeft van de bedrijfscultuur en werkomgeving.

Door gebruik te maken van een wervingsvideo, kan je ervoor zorgen dat meer mensen de vacature zien en deze delen met anderen, wat kan resulteren in een grotere pool van gekwalificeerde kandidaten.

Hoe jij een vacaturevideo het beste kan gebruiken

  1. Gebruik van social media: Deel de wervingsvideo op social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook en Instagram. Hierdoor kan je een groot publiek bereiken en meer ogen op de vacature krijgen.
  2. E-mail marketing: Verstuur de wervingsvideo via e-mail naar je eigen e-maillijst, of verstuur het naar uitzendbureau’s of andere relevante contacten.
  3. Toevoegen op de vacature website: Voeg de wervingsvideo toe aan de vacaturepagina op je eigen website of vacature-websites zoals Indeed of LinkedIn. Dit kan helpen om meer sollicitaties te genereren.
  4. Gebruik op eigen website: Plaats de wervingsvideo op de carrièrepagina of "over ons" pagina van de eigen website. Hierdoor kan je potentiële kandidaten meer te weten komen over het bedrijf en de werkomgeving.
  5. Adverteren met de video: Gebruik de wervingsvideo in online advertenties, zoals display-advertenties of videoadvertenties. Hierdoor kan je gerichte kandidaten aantrekken en de video aan een groter publiek laten zien.

Conclusie

In conclusie kan een wervingsvideo een krachtig hulpmiddel zijn om meer ogen op de vacature te krijgen en de juiste kandidaat aan te trekken. Door gebruik te maken van social media, e-mailmarketing, vacature-websites, eigen website en online advertenties, kan een wervingsvideo een groot bereik hebben en een hoger engagement genereren.

Wij bij Koendert Vastgoed Media zijn gespecialiseerd in het maken van wervingsvideo's, neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen bij het vinden van de perfecte kandidaat. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor vragen, we helpen je graag verder!