Wat Is Een Wervingsvideo?

Een wervingsvideo is een video die bedrijven gebruiken om toekomstige werknemers aan te trekken en te informeren over de cultuur, werkomgeving en vacatures binnen het bedrijf. Deze video's worden vaak gedeeld op social media, carrièresites en op de eigen website van het bedrijf.

Voordelen van een wervingsvideo

Een wervingsvideo biedt een aantal voordelen voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe werknemers. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen van een wervingsvideo:

Wat kan je met een wervingsvideo

Een wervingsvideo kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals:

Waar plaats je jouw wervingsvideo

Er zijn verschillende plaatsen waar een wervingsvideo kan worden gepubliceerd, afhankelijk van het doel en het publiek van het bedrijf. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende plaatsen waar een wervingsvideo kan worden gepubliceerd:

Het is ook belangrijk om te onthouden dat een wervingsvideo SEO geoptimaliseerd moet zijn, zodat de video gemakkelijk kan worden gevonden door zoekmachines zoals Google. Dit kan worden gedaan door relevante trefwoorden te gebruiken in de titel, beschrijving en tags van de video.

Conclusie

In samenvatting, een wervingsvideo is een video die bedrijven gebruiken om toekomstige werknemers aan te trekken en te informeren over de cultuur, werkomgeving en vacatures binnen het bedrijf. Het heeft veel voordelen zoals het geeft een realistisch beeld van het bedrijf, vergroot de bereikbaarheid van het bedrijf, bespaart tijd en geld.

Er zijn verschillende manieren waarop een wervingsvideo kan worden gebruikt zoals het presenteren van het bedrijf, het tonen van de werkomgeving, het voorstellen van het team en het uitlichten van vacatures. Een wervingsvideo kan worden gepubliceerd op de eigen website van het bedrijf, social media, carrièresites en e-mails. Het is belangrijk dat de video SEO geoptimaliseerd is zodat het gemakkelijk gevonden kan worden door zoekmachines.