Wervingsvideo Kosten & Tarieven in 2023

In deze blog bespreken we de kosten en tarieven van wervingsvideo's in 2023. We geven inzicht in de verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs en geven tips hoe je op een betaalbare manier een geweldige wervingsvideo kunt maken.

Weet Wat Je Wilt

Het is belangrijk om precies te weten wat je wilt alvorens je begint met het maken van een wervingsvideo. Dit betekent dat je helder moet hebben welke boodschap je wilt overbrengen en welk doelgroep je wilt bereiken. Door dit van tevoren goed uit te werken, voorkom je dat je tijd en geld verspilt aan een video die niet aansluit bij je doelstellingen.

Daarnaast helpt het om een duidelijke briefing te schrijven. Hierin kun je specifieke eisen en wensen aangeven, zoals de lengte van de video, de stijl van de beelden en de boodschap die je wilt overbrengen. Hierdoor weet de producent precies wat je verwacht en kun je samenwerken aan een video die aansluit bij jouw wensen.

Een videoproductie bedrijf kan je helpen het juiste idee te koppelen aan jouw doelgroep, zo kan je veel geld besparen, en is je wervingsvideo effectiever!

Je Hebt Een Kwaliteit Wervingsvideo Nodig

Een goede kwaliteit wervingsvideo is van groot belang om je doelgroep te bereiken en te overtuigen. Een video met slechte beeldkwaliteit of een onduidelijke boodschap zal waarschijnlijk niet veel indruk maken en kan zelfs een negatief effect hebben op de aantrekkelijkheid van jouw bedrijf of vacature. Door te investeren in professionele beelden, goede geluid en een heldere boodschap, kun je ervoor zorgen dat de video een positieve indruk achterlaat bij de kijker.

Daarnaast is een kwalitatief hoogwaardige video ook van belang voor de online presentatie van je bedrijf. Bijvoorbeeld als je een wervingsvideo op social media deelt of op je website plaatst, zal een video met een goede kwaliteit zorgen voor een professionelere uitstraling. Hierdoor zal een potentiële kandidaat zich sneller aangesproken voelen en meer geneigd zijn om te solliciteren.

Doet jouw competitie aan wervingsvideo’s?

De concurrentie gebruikt steeds vaker wervingsvideo's om zich te onderscheiden en de juiste kandidaten aan te trekken. Daarom is het belangrijker dan ooit om een hoogwaardige video te hebben die opvalt en een positieve indruk achterlaat bij de kijker. Een goede wervingsvideo kan een grote impact hebben op de aantrekkelijkheid van je bedrijf of vacature en kan je helpen de juiste kandidaat aan te trekken in een zeer competitieve arbeidsmarkt.

Wat Kost Het Laten Maken Van Een Wervingsvideo?

De kosten voor het laten maken van een wervingsvideo kunnen sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals de lengte van de video, de gewenste beeldkwaliteit en de inspanningen die nodig zijn voor de productie.

Een eenvoudige wervingsvideo met standaard beelden en een eenvoudige boodschap kan al gerealiseerd worden vanaf een paar honderd euro. Aan de andere kant, een professionele video met gespecialiseerde beelden, animaties en een meer complexe productie, kan al snel duizenden euro's kosten.

Actuele Wervingsvideo Tarieven in 2023

Een vaak gestelde vraag is hoeveel een wervingsvideo laten maken kost. Het goede nieuws is dat je zelf de prijs kunt bepalen. De kosten worden bepaald door factoren zoals het type script, de soort productie (bijvoorbeeld met of zonder gebruik van een drone of presentator) en de benodigde tijd voor de cameraploeg. Hieronder volgt een indicatie.

Kosten Per Type WervingsvideoPrijsActeurs of presentators
Basic Wervingsvideo€1000,- tot €1.500,-€110+ per uur
Standaard Wervingsvideo€1500,- tot €5.500,-€110+ per uur
Maatwerk WervingsvideoVanaf €5.500€110+ per uur

Conclusie

Een wervingsvideo kan een grote impact hebben op de aantrekkelijkheid van een bedrijf of vacature. Het is belangrijk om van tevoren duidelijk te hebben wat je wilt communiceren en welke doelgroep je wilt bereiken. De kosten van een wervingsvideo kunnen variëren afhankelijk van de gewenste beeldkwaliteit, productie en tijdsduur. Het is essentieel om een contact op te nemen met een videoproductie team, en te raadplegen om een duidelijke prijsopgave te krijgen voor je specifieke wensen.

Als jij een wervingsvideo nodig hebben omdat jij top talent wil aantrekken, dan kun je ons altijd bellen of het formulier invullen op onze website. Dan helpen wij jou graag verder met het opstellen van een effectieve wervingsvideo en een toepasselijke offerte!


FAQ

Wat zijn de kosten voor het laten maken van een wervingsvideo?

De kosten voor het laten maken van een wervingsvideo kunnen sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals de lengte van de video, de gewenste beeldkwaliteit en de inspanningen die nodig zijn voor de productie. Een eenvoudige wervingsvideo met standaard beelden en een eenvoudige boodschap kan al gerealiseerd worden vanaf een paar honderd euro. Aan de andere kant, een professionele video met gespecialiseerde beelden, animaties en een meer complexe productie, kan al snel duizenden euro's kosten.

Hoe kan een wervingsvideo van invloed zijn op mijn bedrijfsimago?

Een kwalitatief hoogwaardige video is ook van belang voor de online presentatie van je bedrijf. Als je een wervingsvideo op social media deelt of op je website plaatst, zal een video met een goede kwaliteit zorgen voor een professionelere uitstraling. Hierdoor zal een potentiële kandidaat zich sneller aangesproken voelen en meer geneigd zijn om te solliciteren.

Hoe kan ik geld besparen op het maken van een wervingsvideo?

Door een videoproductiebedrijf te betrekken bij het maken van de wervingsvideo, kan je geld besparen door het juiste idee te koppelen aan jouw doelgroep.