Wervingsvideo Promoten Op Een Succesvolle Manier? 5 Manieren Uitgelegd

In deze blog gaan we in op 5 manieren om meer ogen op jouw wervingsvideo te krijgen. Van het plaatsen van de video op je vacature pagina, tot het delen op social media en het inzetten van video in e-mails. We geven ook tips over hoe je effectief kunt adverteren op social media met je wervingsvideo. Lees verder om te leren hoe je jouw wervingsvideo maximaal onder de aandacht kunt brengen van potentiële kandidaten.

1. Vacature Pagina

Een van de eerste stappen om meer ogen op jouw wervingsvideo te krijgen is door deze te plaatsen op jouw vacature pagina. Dit is de plek waar kandidaten verwachten om vacatures te vinden, dus het is een logische plek om jouw wervingsvideo te delen. Door de video op de vacature pagina te plaatsen, kan een kandidaat een eerste indruk krijgen van de functie en het bedrijf, voordat hij of zij zich aanmeldt.

Naast dat het een logische plek is om de video te plaatsen, is het ook een effectieve manier om meer ogen op de video te krijgen. Kandidaten kunnen de video direct bekijken wanneer ze de vacature bekijken, en het verhoogt de kans dat ze zich aanmelden voor de functie. Zorg er wel voor dat de video snel geladen wordt en dat het geluid automatisch afgespeeld wordt, om ervoor te zorgen dat de kandidaat de video ook daadwerkelijk bekijkt.

2. YouTube

YouTube is een van de grootste videoplatforms ter wereld en kan een effectieve manier zijn om meer ogen op jouw wervingsvideo te krijgen. Door de video op YouTube te plaatsen, kun je de video delen met een groot publiek en kan de video ook gevonden worden door mensen die specifiek zoeken naar vacatures of bedrijven zoals jouw.

Bovendien, door de video op YouTube te plaatsen, kun je ook een link naar de video toevoegen aan vacatureteksten of e-mails. Zo kan een kandidaat eenvoudig de video bekijken en zich aanmelden voor de functie. Het is ook een goed idee om de video te optimaliseren met relevante zoekwoorden en een duidelijke omschrijving, om ervoor te zorgen dat de video gevonden wordt door de juiste mensen.

3. Social Media

Social media kan een krachtige tool zijn om meer ogen op jouw wervingsvideo te krijgen. Door de video te delen op social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter of andere platforms, kun je de video delen met een groot publiek en de video bereiken aan potentiële kandidaten die geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf of branche.

Het is ook een goed idee om gericht te adverteren op social media met jouw wervingsvideo. Door gerichte advertenties te maken en deze te richten op specifieke groepen kandidaten, kan je ervoor zorgen dat de video alleen wordt getoond aan de juiste mensen, die het meest waarschijnlijk zich zullen aanmelden voor de functie. Houd er wel rekening mee dat social media kanalen hun eigen regels hebben voor reclame en video's, zorg dat je deze regels volgt om ervoor te zorgen dat de video wordt goedgekeurd en getoond.

Formaten Per Social Media Platform

Linkedin:

Facebook:

Instagram:

Twitter:

4. Wervingsvideo in de e-mail

Een andere manier om meer ogen op jouw wervingsvideo te krijgen is door deze toe te voegen aan e-mails die je verstuurt naar kandidaten. Door de video in een e-mail te plaatsen, kun je de aandacht van de kandidaat direct naar de video trekken en kan hij of zij direct een eerste indruk krijgen van de functie en het bedrijf.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de video snel geladen wordt en dat de video direct afgespeeld kan worden zonder dat de kandidaat deze eerst moet downloaden. Dit verhoogt de kans dat de kandidaat de video daadwerkelijk bekijkt en zich aanmeldt voor de functie. Ook is het aan te raden om de video niet te groot te maken, zodat de e-mail snel geladen wordt. Zorg dat de video een duidelijke call-to-action bevat, zodat de kandidaat direct kan reageren op de vacature.

5. Adverteer op Social Media

Een van de meest effectieve manieren om meer ogen op jouw wervingsvideo te krijgen is door gericht te adverteren op social media. Door gericht te adverteren, kun je ervoor zorgen dat jouw video alleen wordt getoond aan de juiste doelgroep, die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd is in de functie of het bedrijf.

Een van de belangrijkste factoren voor gericht adverteren is het gebruik van de juiste doelgroep. Bijvoorbeeld, als je een vacature hebt voor een technische functie, dan wil je waarschijnlijk gericht adverteren aan mensen met een technische achtergrond of interesse. Hierbij kun je ook denken aan gebruik van criteria zoals leeftijd, geslacht, woonplaats, opleidingen etc.

Daarnaast is het belangrijk om te adverteren waar de doelgroep zich bevindt. Bijvoorbeeld, als de doelgroep zich voornamelijk bevindt op LinkedIn, dan is het logisch om hier te adverteren. Ook kun je social media posts boosten of mensen retargeten, dit zorgt voor meer engagement met de video. Retargeting is een effectieve manier om de aandacht van kandidaten die eerder geïnteresseerd waren in de vacature opnieuw te trekken.

Conclusie

Er zijn diverse manieren om meer ogen op jouw wervingsvideo te krijgen, zoals het plaatsen van de video op een vacature pagina, het delen op social media en YouTube, het gebruik van de video in e-mails, en gericht adverteren op social media.

Het is belangrijk om de juiste doelgroep te identificeren en de video te plaatsen op de juiste platformen en in de juiste formaten. Door gericht te adverteren en een goed gebruik van retargeting kan je zorgen voor meer engagement met de video en een grotere kans op aanmelding voor de functie.

Heb jij een wervingsvideo nodig om top talent aan te trekken voor jouw bedrijf? Neem dan nu contact met ons op! Dan helpen wij jou met een effectieve en doeltreffende wervingsvideo te maken.