Zijn Wervingsvideo’s Effectief? 6 Wervingsvideo Statistieken Voor Succes

Ben je op zoek naar een effectieve manier om vacatures te vullen? Wervingsvideo's zijn een stijgende trend in de wervingsindustrie. Maar zijn ze echt effectief? In deze blog bespreken we 6 belangrijke wervingsvideo statistieken die aantonen hoe een wervingsvideo jou kan helpen bij het aantrekken van de juiste kandidaten. Van het verhogen van de sollicitatie-aantallen tot het verminderen van de tijd die nodig is om een vacature te vullen, wervingsvideo's kunnen een krachtig instrument zijn in jouw wervingsstrategie.

Wervingsvideo Statistieken

Bronnen: Cisco & WordStream

Zijn Wervingsvideo’s Effectief?

Wervingsvideo's zijn een stijgende trend in de wervingsindustrie en worden steeds vaker gebruikt om vacatures te vullen. Veel bedrijven zijn overtuigd van de effectiviteit van wervingsvideo's en investeren in de productie ervan. Studies tonen aan dat wervingsvideo's kunnen bijdragen aan een grotere betrokkenheid van kandidaten en een hoger aantal sollicitaties.

Echter, het is belangrijk om te realiseren dat de effectiviteit van wervingsvideo's afhangt van de kwaliteit van de video en hoe deze is geïntegreerd in de wervingsstrategie. Een slecht gemaakte of ongepaste video kan zelfs een negatief effect hebben op de wervingsresultaten. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun wervingsvideo's professioneel zijn gemaakt, relevant zijn voor de doelgroep en passen bij de overall wervingsstrategie.

Hoe Helpt Een Wervingsvideo Jou?

Een wervingsvideo kan jou helpen bij het aantrekken van de juiste kandidaten door een unieke kijk te bieden op het bedrijf, de cultuur en de werkomgeving. Hierdoor krijgen kandidaten een beter beeld van wat ze kunnen verwachten als ze bij jouw bedrijf zouden werken en of deze past bij hun persoonlijke waarden en ambities. Dit kan leiden tot een grotere betrokkenheid en enthousiasme bij kandidaten en een hoger aantal gekwalificeerde sollicitaties.

Een wervingsvideo kan ook helpen bij het verminderen van de tijd die nodig is om een vacature te vullen. De video kan kandidaten snel inzicht geven in de functie-eisen en het soort werk dat ze zullen doen. Hierdoor kunnen kandidaten sneller beslissen of ze geïnteresseerd zijn in de vacature en dit kan leiden tot een snellere sollicitatieprocedure. Ook kan de video helpen om de selectieprocedure sneller te laten verlopen door de kandidaten al een indruk te geven van de functie, waardoor er minder tijd nodig is voor het afnemen van interviews.

Conclusie

Wervingsvideo's kunnen een krachtig instrument zijn in de wervingsstrategie van een bedrijf. Ze kunnen helpen bij het aantrekken van de juiste kandidaten door een unieke kijk te bieden op het bedrijf, cultuur en werkomgeving. Daarnaast kan een wervingsvideo ook bijdragen aan een snellere vervulling van vacatures door kandidaten een beter beeld te geven van de functie-eisen en het soort werk. Bedrijven moeten wel ervoor zorgen dat de video's professioneel zijn gemaakt, relevant zijn voor de doelgroep en passen bij de overall wervingsstrategie.

Ben jij op zoek naar een videoproductie bedrijf dat jou helpt met het maken van een wervingsvideo? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Voor vragen of een vrijblijvende offerte kun je altijd contact met ons opnemen.