6 Wervingsvideo Tips Om Betere Kandidaten Aan Te Trekken

In deze blog zullen we 6 tips bespreken om een effectieve wervingsvideo te maken die ervoor zorgt dat je betere kandidaten aantrekt. Van het bepalen van je doelgroep tot het tonen van je bedrijfscultuur, we hebben het allemaal. We zullen ook praten over de belangrijkheid van authenticiteit en hoe je dit kunt bereiken in je video. We zullen ook bespreken hoe je gezichten en de werkvloer kunt gebruiken om een echte connectie te maken met je kandidaten. En tenslotte, we zullen bespreken hoe je ervoor moet zorgen dat je video niet saai wordt.

Dus laten we beginnen met de eindbestemming in gedachten en kijken hoe we betere kandidaten kunnen aantrekken met behulp van een effectieve wervingsvideo.

1. Begin With The End In Mind

"Begin with the end in mind" betekent dat je altijd moet beginnen met het eindresultaat in gedachten. Dit geldt ook voor het maken van een wervingsvideo. Voordat je begint met het maken van de video, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je wilt bereiken. Wil je meer sollicitaties ontvangen? Wil je dat kandidaten zich meer betrokken voelen bij je bedrijf? Of wil je gewoon dat kandidaten een beter beeld krijgen van wat het werken bij jouw bedrijf inhoudt? Door duidelijk te hebben wat je wilt bereiken, kun je gerichter werken aan de video en ervoor zorgen dat je uiteindelijk het gewenste resultaat behaalt.

Het is ook belangrijk om te overwegen voor wie de video gemaakt is. Wie is jouw doelgroep en wat spreekt hen aan? Door deze vragen in gedachten te houden, kun je gerichter werken aan de inhoud van de video. Door bijvoorbeeld de taal en beelden aan te passen aan jouw doelgroep, maak je de video relevanter en aantrekkelijker voor hen. Door met eindresultaat en doelgroep in gedachten te werken, zorg je ervoor dat je wervingsvideo effectief is en bijdraagt aan het aantrekken van de juiste kandidaten.

2. Bepaald Jouw Doelgroep

Bepalen van je doelgroep is een belangrijk onderdeel van het maken van een effectieve wervingsvideo. Door te weten wie je doelgroep is, kun je gerichter werken aan de inhoud van de video. Hierdoor wordt de video relevanter en aantrekkelijker voor de doelgroep waarop je je richt.

Om je doelgroep te bepalen, kun je verschillende factoren in overweging nemen zoals leeftijd, opleidingsniveau, werkervaring, vaardigheden, interesses en zelfs geografische locatie. Bovendien, kun je ook de verwachtingen en behoeften van jouw doelgroep in kaart brengen en hoe jouw bedrijf hier aan kan voldoen. Door je doelgroep te bepalen, kun je gerichter communiceren en aantrekkelijker zijn voor de juiste kandidaten.

Een andere manier om je doelgroep te bepalen is door middel van marktonderzoek, waar je inzicht krijgt in de interesses en verwachtingen van de groep waar je op gericht bent. Dit kan helpen bij het opstellen van een specifieke doelgroep, en bij het bepalen van een gerichte en effectieve boodschap in de wervingsvideo.

3. Laat Jouw Bedrijfscultuur Zien

Het tonen van jouw bedrijfscultuur in een wervingsvideo is essentieel om de juiste kandidaten aan te trekken. Door een beeld te geven van de sfeer, waarden en verwachtingen binnen jouw bedrijf, kan een wervingsvideo helpen om de juiste match tussen werknemer en bedrijf te creëren. Het is daarom belangrijk om in jouw wervingsvideo een mix te laten zien van beelden van het werk en het leven binnen jouw bedrijf, en verhalen van bestaande werknemers die hun ervaringen delen. Hierdoor kan een potentiële werknemer zich beter voorstellen of hij of zij zich thuis zal voelen binnen jouw bedrijfscultuur.

Daarnaast is het verstandig om in de wervingsvideo duidelijk te communiceren welke soort persoon bij jouw bedrijf past. Dit kan bijvoorbeeld door te benadrukken welke waarden jouw bedrijf belangrijk vindt, of door specifieke eigenschappen te noemen die jouw ideale werknemer zou moeten hebben. Door deze manier van communiceren, zullen kandidaten die echt bij jouw bedrijf passen zich aangesproken voelen en zich meer aangetrokken voelen om te solliciteren. Hierdoor zal de kans op een goede match tussen werknemer en bedrijf vergroot worden.

4. Authenticiteit Wint Altijd

Authenticiteit is een belangrijke eigenschap in elke situatie, maar is des te belangrijker wanneer het gaat om werving en selectie. Wanneer een bedrijf authentiek is in de manier waarop het zich presenteert, zal dit leiden tot een grotere betrouwbaarheid en kredietwaardigheid bij de kandidaten. Dit zorgt ervoor dat kandidaten zich beter kunnen voorstellen of zij zich thuis zullen voelen binnen het bedrijf en zich daarom meer aangetrokken zullen voelen om te solliciteren.

Daarnaast zal authenticiteit ook leiden tot een grotere tevredenheid van de werknemers, omdat zij zich niet hoeven te verstoppen achter een façade. Werknemers die zich zich zichzelf kunnen zijn, zullen zich meer betrokken voelen bij het bedrijf en zich meer verbonden voelen met de bedrijfscultuur. Hierdoor zal de verloopkosten afnemen en zal de productiviteit toenemen. Authenticiteit wint altijd, omdat een authentiek bedrijf aantrekkelijker is voor werknemers en leidt tot een betere werkomgeving en werkrelatie.

5. Gebruik Gezichten Én De Werkvloer

Het gebruik van gezichten in een wervingsvideo is een effectief middel om een persoonlijke touch toe te voegen. Door verhalen te laten vertellen door bestaande werknemers, kan een potentiële werknemer zich een beeld vormen van de sfeer en de waarden binnen jouw bedrijf. Hierdoor zal de video een echte indruk geven van het werk en het leven binnen jouw bedrijf, waardoor de kandidaat zich beter kan voorstellen of hij of zij zich thuis zal voelen binnen jouw bedrijfscultuur.

Daarnaast is het ook belangrijk om de werkvloer te laten zien in een wervingsvideo. Door beelden te laten zien van de werkomgeving, kan een kandidaat zich een beeld vormen van de dagelijkse activiteiten en zich beter voorstellen hoe het werk er in de praktijk uitziet. Dit kan helpen om kandidaten aan te trekken die echt passen bij jouw bedrijf en zorgen voor een betere match tussen werknemer en bedrijf. Hierdoor zal de wervingsvideo een effectievere tool worden in het aantrekken van de juiste kandidaten.

6. Don’t Be Boring!

Een wervingsvideo moet boeiend zijn om kandidaten aan te trekken en te behouden. Een saaie video zal niet alleen weinig indruk maken, maar kan ook leiden tot verveling en afkeer bij de kijker. Het is daarom van groot belang om een video te maken die visueel aantrekkelijk is en een verhaal vertelt. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van beelden van het werk en het leven binnen jouw bedrijf, verhalen van bestaande werknemers of animaties, kan een wervingsvideo interessant worden gemaakt.

Daarnaast is het ook belangrijk om het verhaal van de wervingsvideo op een leuke en aantrekkelijke manier te vertellen. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van humor, of door de video op een unieke manier te presenteren. Door op deze manier een video te maken, zal dit helpen om de aandacht van de kijker vast te houden en hen te overtuigen om te solliciteren. Een saaie video zal niet alleen weinig indruk maken, maar kan ook leiden tot verveling en afkeer bij de kijker. Bedrijven dienen te onthouden dat een wervingsvideo een grote rol speelt in het aantrekken van de juiste kandidaten en dit dient te worden behandeld als een belangrijke marketingstrategie.

Conclusie

De belangrijkste tips voor het maken van een effectieve wervingsvideo zijn: laat jouw bedrijfscultuur zien, wees authentiek, gebruik gezichten en beelden van de werkvloer, zorg voor een persoonlijke touch, wees visueel aantrekkelijk en houd het verhaal interessant.

Door deze tips toe te passen, zal een wervingsvideo helpen bij het aantrekken van de juiste kandidaten en zorgen voor een betere match tussen werknemer en bedrijf.

Zoek jij naar een partij die jou helpt bij het maken van een wervingsvideo? Neem dan vandaag nog contact met ons op, wij helpen je graag verder!