Woning Fotografie Prijzen in 2023

Als makelaar heb je natuurlijk fantastische foto’s nodig voor jouw woningpresentatie. Uit onderzoek is gebleken dat makelaars die professionele woningfotografie gebruiken veel meer verdienen dan makelaars die dat niet doen. Ontdek in dit artikel wat jij kan verwachten voor prijzen in 2023.

alleenstaande woning met hek voor de deur

[elementor-template id="1823"]

Een Professionele Woning Fotograaf Kent Zijn Vak

Een fotograaf die gespecialiseerd is in het maken van woningfoto’s is een absolute aanwinst voor jou als makelaar. Goede woning fotografen hebben ervaring met elk aspect van de woningpresentatie; plattegronden, 3D virtual tours, 360 graden foto’s en een woningvideo, en kunnen jou helpen bij iedere service die jij nodig hebt om een geweldige presentatie neer te zetten.

Een woning fotograaf met ervaring onder zijn of haar riem zal begrijpen hoe belangrijk hoogwaardige fotografie voor het succesvol marketen van de woning en voor jouw bedrijf.

oude woning op de foto

De Vraag Voor Professionele Woning Fotografie Stijgt

Gelukkig zijn de prijzen van woning fotografie in 2023 niet drastisch veranderd. Terwijl de vraag naar professionele woning fotografie toeneemt, blijven veel woningpresentatie bedrijven met zogenoemde ‘voordeel pakketten’ werken; hoe meer creatieve diensten je nodigt hebt, hoe goedkoper de prijzen worden per dienst.

Wanneer het lastiger is om huizen te verkopen, omdat bijvoorbeeld de rentes zijn gestegen, hoe meer jij als makelaar moet doen om de woning te verkopen.

woning fotografie terras

3 Dingen Die De Prijs Bepalen

Maar wat voor soort tarieven ze ook hanteren, er zijn drie dingen die de prijs van jouw project zullen beïnvloeden: #1 type fotografie (+ andere services), #2 aantal foto’s, #3 welk personeel en materiaal er nodig is om de beelden te realiseren.

Woning Fotografie Prijzen

Of je nu op zoek bent naar fotografie van een woning, de hoeveelheid foto’s, wat er nodig is om deze te maken, en welke andere diensten je nodig hebt, zullen uiteindelijk van invloed zijn op hoeveel je betaalt.

Bij het budgetteren van jouw project is het belangrijk om na te denken over jouw antwoorden op de volgende vragen:

1. Welke diensten heb je nodig?

Als je bij een woningpresentatie alleen voor woning fotografie gaat betalen, ben je vaak relatief duur uit. Vaak leveren media leveranciers voordeel pakketten; hoe meer services je besteld, hoe meer waarde jij uit je investering haalt.

Combineer woning fotografie bijvoorbeeld met drone fotografie & 360 graden fotografie. Dan is je presentatie completer, en wordt je marketing succesvoller.

Bedenkt van tevoren dus goed welke services jij allemaal wilt gebruiken bij iedere woning. Een ervaren fotograaf kan jou altijd helpen bij het maken van de beste keuze over welke services het beste bij de woning passen.

2. Aantal Foto’s

Het aantal foto’s is een belangrijke factor in de uiteindelijke prijs. Verschillende woning fotografen geven verschillende prijsopties; sommigen stellen pakketten samen, anderen een prijs per foto, andere weer een prijs per m2.

De regel is eigenlijk heel simpel; hoe meer foto’s je wilt, hoe hoger de kosten. De tijd voor het opnemen, vergelijken en bewerken duurt namelijk langer.

3. Welk Personeel En Materiaal Is Er Nodig?

Wil je naast woning foto’s ook de woning en de omgeving vanuit de lucht laten zien? Dan heb je een fotograaf nodig die in bezit is van een drone licentie. Of wil je uitblinken met een lifestyle woningvideo? Dan heb je video-editors nodig die gespecialiseerd zijn in het maken van professionele video’s door middel van kleurbewerking, geluidseffecten en motion graphics.

Deze drie vragen zijn een goed begin voor een woning fotograaf om te beginnen met het plannen van jouw nieuwe woningpromotie!

woning fotografie prijzen

Tarieven Woning Fotografie

Prijzen kunnen enigszins variëren, afhankelijk van de behoeften van jouw project, maar we hebben een lisjt gemaakt die je kan raadplegen bij het opstellen van je volgende woningpromotie project. In deze lijst hebben we de tarieven (excl. btw) voor fotografen betrekking op de preproductie, productie- en postproductieproces.

DienstenPrijzen
Woningfoto's (45 foto's)€150 - €200
Drone fotografie€175 - €250
Woningvideo€150 - €250
Lifestyle woningvideo€300 - €800
360 graden foto’s (per stuk)€15 - €30
NEN-2580 meetrapport€150 - €200
3D Virtual Tour€200 - €400

Voordeel Pakket Tarieven

Voordeel pakkettenPrijzen
Woningfoto's + 360 graden foto's + woningvideo€250 - €400
Woningfoto’s + 360 graden foto’s + woningvideo + drone beelden€300 - €425
Woningfoto’s + 360 graden foto’s + woningvideo + drone beelden + Matterport 3D + NEN 2580 meetrapport & plattegronden€500 - €750

Afhankelijk van de grootte van de woning, de kwaliteit van de diensten en de ervaring van de fotografen, lopen bovenstaande prijzen nog verder uiteen.

[elementor-template id="1823"]

Een Professionele Woning Fotograaf Inhuren

Of je nu op zoek bent naar een fotograaf die alleen foto’s maakt van de woning, of een fotograaf die jou het hele pakket compleet inclusief drone beelden aanbiedt, wij helpen jou als medialeverancier partner van Funda, graag bij je nieuwe woningpromotie.

Bij Koendert Vastgoed Fotografie werken we bij elke stap samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat ze 100% tevreden zijn met hun eindproduct.

Als je klaar bent om te beginnen of meer informatie nodig hebt over de prijzen van woning fotografie, bel ons dan - we horen graag van je!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *